PDA Boeken

Boeken over PDA

Hier vind je een overzicht van boeken over Pathological Demand Avoidance. Plus boeken waar je iets aan hebt als je met PDA-autisme te maken hebt. Houd er wel rekening mee dat bijna alle boeken in het Engels zijn. Wil je een van de boeken kopen? Dan zou het geweldig zijn als je dat via de link doet. Want dat helpt mij om ploeteren.nl draaiende te houden. Alvast superbedankt!

Behulpzame PDA boeken
Low Demand Parenting by Amanda Diekman

1. Het boek Low-Demand Parenting is een must-have voor alle ouders van een PDA-er. Lees de review

2. Het explosieve kind is een goed leesbaar boek met een wetenschappelijke onderbouwde methode om dwars en agressief gedrag te verminderen. Lees de review

3. Understanding Pathological Demand Avoidance is HET PDA-naslagwerk met wetenschappelijk onderbouwde uitleg en handvatten.

  In het Declarative language handbook krijg je een uitgebreide uitleg van beschrijvende taal en hoe je het kunt gebruiken. Wat flink kan helpen bij PDA-autisme.

  In Helping Your Child with PDA Live a Happier Life vertelt Alice uit eigen ervaring hoe je jouw kind met PDA kunt helpen. Lees de review

  Collaborative Approaches to Learning for Pupils with PDA zit boordevol belangrijke informatie, advies en middelen om onderwijsprofessionals te helpen leerlingen met PDA zo goed mogelijk te ondersteunen.

  The Teacher’s Introduction to Pathological Demand is een handige gids met praktische strategieën ter ondersteuning van leerkrachten en leerondersteuners die werken met kinderen met het Pathological Demand Avoidance.

Boeken met PDA ervaringsverhalen

Boek Het Autonome Kind

 

Het eerste boek in het Nederlands over wat PDA is, hoe dat eruit kan zien in het dagelijks leven van een gezin en wat mogelijk kan helpen om als ouder/hulpverlener aan te sluiten. Het is gratis beschikbaar gesteld en je kunt het via de link op de site downloaden en lezen.

In PDA by PDAers heeft Sally Cat een verzameling inzichten en ervaringen van PDA-ers gebundeld.

Julia vertelt in Being Julia hoe ze is opgegroeid en hoe haar leven als volwassen PDA-er eruit ziet. Lees de review

Een boek vol advies en steun. Pathological Demand Avoidance Syndrome – My Daughter is not naugty is een eerlijk verslag van de ervaringen van een gezin met het opvoeden van een kind met PDA.

De humoristische, eigenzinnige stripverhalen in The Family Experience of PDA gaan over hoe om te gaan met de uitdagingen van PDA-ouderschap.

PDA in the family PDA in the Family vertelt je over het ‘lightbulb moment’ van de familie Curtis. Ze herkennen Sasha’s PDA-profiel na haar autisme-diagnose op tweejarige leeftijd. Ze delen hun ervaringen met verschillende onderwijsinstellingen. En hun pogingen om toegang te krijgen tot ondersteuning, het dagelijks leven thuis en relaties met familie en vrienden.

PDA boeken voor kinderen

Can I tell you about Pathological Demand Avoidance is een heel dun boekje waarin een 11-jarig meisje verteld hoe het is om PDA te hebben.

Me and my PDA is een boek afgestemd op de behoefte van jongeren vanaf 10 jaar. In Me and My PDA worden ze uitgenodigd om interactief te schrijven, krabbelen en/of checklistoefeningen te doen om zo hun eigen specifieke kenmerken, sterke punten en uitdagingen te verkennen.

The Panda on PDA. Een positieve, zachte en PDA-vriendelijke gids voor jonge kinderen 3+. In The Panda on PDA wordt PDA uitgelegd door een speelse PDA-Panda.

Voor de meeste mensen is een kiezelsteen op het strand precies dat: een kiezelsteen. In het boek The Adventures of Pickle is voor een klein meisje met Pathologische Vraagvermijding een kiezelsteen veel meer en ontstaat er een heel speciale band.

  It’s a PanDA thing  is een kort beeldverhaal als ondersteuning van die eerste gesprekken tussen ouders, verzorgers en hun kinderen over een autisme-, Asperger- of PDA-gerelateerde diagnose.

Super Shamlal – Living and Learning with Pathological Demand Avoidance is een geïllustreerd verhalenboek, bedoeld voor kinderen van 7-11 jaar. Super Shamlal helpt hen om de kenmerken van PDA te herkennen en hulpmiddelen te ontwikkelen om hen te ondersteunen.