PDA Boeken

Boeken over PDA

Hier vind je een overzicht van boeken over Pathological Demand Avoidance en boeken waar je iets aan hebt als je met PDA-autisme te maken hebt. Houd er wel rekening mee dat bijna alle boeken in het Engels zijn. Wil je een van de boeken kopen? Dan zou het geweldig zijn als je dat via de link doet. Want dat helpt mij om deze site draaiende te houden. Alvast superbedankt!

Behulpzame PDA boeken
Low Demand Parenting by Amanda Diekman

1. Een must-have voor alle ouders van een PDA-er. Lees de review

2. Een goed leesbaar boek met een wetenschappelijke onderbouwde methode om dwars en agressief gedrag te verminderen. Lees de review

3. HET PDA-naslagwerk met wetenschappelijk onderbouwde uitleg en handvatten

Een uitgebreide uitleg van beschrijvende taal (declarative language)

Alice vertelt uit eigen ervaring hoe je jouw kind met PDA kunt helpen. Lees de review

Belangrijke informatie, advies en middelen om onderwijsprofessionals te helpen leerlingen met PDA zo goed mogelijk te ondersteunen.

Een handige gids met praktische strategieën ter ondersteuning van leerkrachten en leerondersteuners die werken met kinderen met het Pathological Demand Avoidance.

Boeken met PDA ervaringsverhalen

Sally Cat heeft een verzameling inzichten en ervaringen van PDA-ers gebundeld.

Julia vertelt hoe ze is opgegroeid en hoe haar leven als volwassen PDA-er eruit ziet. Lees de review

Een boek vol advies en steun. Een eerlijk verslag van de ervaringen van een gezin met het opvoeden van een kind met PDA.

Humoristische, eigenzinnige stripverhalen over hoe om te gaan met de uitdagingen van PDA-ouderschap.

PDA boeken voor kinderen

Een heel dun boekje waarin een 11-jarig meisje verteld hoe het is om PDA te hebben.

Een boek afgestemd op de behoefte van jongeren vanaf 10 jaar. Ze worden uitgenodigd om interactief te schrijven, krabbelen en/of checklistoefeningen te doen om zo hun eigen specifieke kenmerken, sterke punten en uitdagingen te verkennen.

Een positieve, zachte en PDA-vriendelijke gids voor jonge kinderen 3+ waarin PDA wordt uitgelegd door een speelse PDA-Panda.

Voor de meeste mensen is een kiezelsteen op het strand precies dat: een kiezelsteen. Voor een klein meisje met Pathologische Vraagvermijding is het veel meer en ontstaat er een heel speciale band.

Een kort beeldverhaal als ondersteuning van die eerste gesprekken tussen ouders, verzorgers en hun kinderen over een autisme-, Asperger- of PDA-gerelateerde diagnose.

Een geïllustreerd verhalenboek, bedoeld voor kinderen van 7-11 jaar om hen te helpen de kenmerken van PDA te herkennen en hulpmiddelen te ontwikkelen om hen te ondersteunen.