PDA-begeleider gezocht ( voorbeeldtekst)

pda-begeleider-gezocht

Het is niet makkelijk om de juiste hulp voor een PDA-er te vinden.  Daarom probeer ik met ‘PDA-begeleider gezocht’ onder woorden te brengen wat we van een begeleider verwachten en wat we kunnen bieden. Voel je vrij om deze tekst te gebruiken. Mocht je aanvullingen hebben dan hoor ik het graag.

Wat we zoeken:

Een pro-actieve begeleider die, op gelijkwaardig niveau, mijn dochter ondersteunt in haar ontwikkeling. Om samen haar zelfvertrouwen te vergroten. Iemand die uit gaat van de mogelijkheden die ze heeft en oog heeft voor haar wensen en ontwikkelpunten. En helpt uit te zoeken of haar dromen haalbaar zijn en wat er precies nodig is om ze waar te maken.

Die oprecht in haar geïnteresseerd is en met haar begaan is. Dus die de standaard hulpverlening regels en manieren durft los te laten. En haar leert dat er naast haar moeder ook nog andere mensen zijn die ze kan vertrouwen. Die haar wil begeleiden op haar voorwaarden en op tijden dat ze genoeg energie heeft. Dus bijvoorbeeld op een middag in plaats van een ochtend.

Een begeleider die bereid is zich te verdiepen in het autisme profiel PDA en van ons wil leren. Iemand die de touwtjes uit handen kan geven, out of the box kan denken en niet snel opgeeft. Maar het als een uitdaging ziet om op een creatieve manier toch een doel te bereiken. Hoe klein dat doel ook is.

Een begeleider die haar helpt haar huishouden te managen, maar begrijpt dat praktisch boven leuk of gezellig gaat. Die haar veilige ruimte respecteert ook al ziet die er uit alsof er een bom is ontploft.

Een geduldig persoon die zich bewust is van eigen vooroordelen en deze los kan laten. Maar die wel kan omgaan met heftige emoties. Iemand die openstaat voor de kleurrijkheid en wijsheid van mijn dochter.

Wat wij bieden:

Een unieke kans om veel te leren over autisme en het PDA-profiel. En te leren hoe je respectvol kunt helpen. Neurodiverse mensen worden steeds mondiger en laten steeds minder vaak hulp van bovenaf opleggen. Bij ons krijg je alle ruimte om te leren hoe je door samenwerking met de client tot een goed resultaat voor beide kan komen. Plus dat we al je vooroordelen voor je op de proef stellen. 

Help me ploeteren! Het hoeft je niets te kosten

Wat is PDA?

Deel dit bericht:
Myneke

Auteur: Myneke

Myneke (zij/haar) Boekenwurm, sokkenbreidster, PDA-ma en blogger over autisme met een PDA profiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *