De ploeteraars

Op ploeteren.nl vind je onze autisme en PDA-belevenissen. Onze hele familie is neurodivergent. Allemaal op onze eigen manier, sommige met en sommige zonder diagnose. Mijn vader en mijn dochter passen naadloos in het PDA-profiel. Mijn zoon en mijn moeder zitten meer aan de ADD kant en mijn vriend is het schoolvoorbeeld van wat we vroeger een Aspie noemden. En ik? Ik ben een van die vrouwen bij wie het autisme nooit is herkend. Plus dat ik hoger scoor op de PDA-test dan ik wil toegeven.

De hele familie draagt mee aan de blogs op deze site. Ze willen dat liever niet met naam en gezicht doen en daarom ben ik het gezicht van ploeteren.nl. Ik ben ook degene die graag schrijft dus dat komt mooi uit. Als echte boekenwurm lees ik veel over autisme en PDA. Ik heb aan de Open Universiteit een aantal certificaten psychologie gehaald en ik heb een diploma particulier onderzoeker. Dit helpt me om mijn mening en wat ik schrijf op meer te baseren dan alleen ervaring.

Het woord 'ploeteren' geeft voor ons het gevoel van leven in een neurotypische wereld weer. Ploeteren betekent hard werken en dat is wat wij doen. Wij moeten heel hard werken voor ons plekje in deze maatschappij. Maar ploeteren is voor ons ook een woord met humor. Het is lekker overdreven en daar houden we van. We doen hier met veel plezier verslag van ons geploeter, hopelijk heb je er iets aan.

Help me ploeteren! 
Het kost je geen cent, alleen wat moeite.Boeken

Lees meer over ons geploeter