Helping your child with PDA live a happier life

Boekreview: Help your child with PDA live a happier life

Alice Running is een autistische moeder van twee autistische kinderen waarvan eentje met PDA. Ze schrijft als blogger en journalist over autisme en PDA. Ze heeft 'Helping your child with PDA live a happier life' geschreven een gids voor ouders van een PDA-er.

Het boekBoekreview: Help your child with PDA live a happier life

Titel: Helping your child with PDA live a happier life
Auteur: Alice Running
Uitgever: Jessica Kingsley Publishers
Jaar: 2021
Aantal pagina's: 124
Taal: Engels

Samenvatting

Alice vertelt uit eigen ervaring hoe je jouw kind met PDA kunt helpen. Ze doet dit met hoofdonderwerpen zoals: Overgangen en verandering, onderhandelen en communicatie, dagelijks leven, scholing, enz.

Elk hoofdonderwerp splitst ze uit in een aantal kleinere onderwerpen. In het hoofstuk 'Dagelijks Leven' behandeld ze bijvoorbeeld: Anxiety, demands en controle, demands verminderen, schermtijd, routines, gereedschapskist voor moeilijke tijden en life skills.

Bij elk onderwerp verteld ze hoe je het kunt aanpakken. Dit illustreert ze daarna met voorbeelden uit haar eigen leven. Daarmee geeft ze inkijk in het dagelijks leven van haar gezin. Dat is precies wat dit boek zo waardevol maakt. Als ouder van een PDA-er lees je over het leven van iemand die hetzelfde meemaakt. Dat alleen maakt het boek al de moeite waard. Vervolgens krijgt ook nog een aantal tips die jou en je kind kunnen helpen.

Het eerste hoofdstuk is 'Zintuigelijke Behoeftes' Je krijgt hier niet alleen een uitleg, maar je vindt er ook een uitgebreide lijst die je kunt gebruiken om de zintuigelijke voorkeuren van je kind uit te zoeken. De lijst is heel uitgebreid en geeft ook een overzicht met oplossingen.

Conclusie

Dit boek is geschreven voor ouders van kinderen met PDA-autisme. Zoals de meeste boeken over PDA is dit boek ook alleen in het Engels beschikbaar. Als je Engels redelijk is leest het boek makkelijk weg. Alice verteld het in haar eigen woorden en gebruikt geen jargon.

Ik heb het met veel plezier gelezen. Het is fijn om te lezen hoe een andere ouder het aanpakt. Ik herkende er veel in dat is altijd fijn. Voor mij was het hoofdstuk over de zintuigen een eye-opener. Ik heb er nooit zoveel aandacht aan besteed terwijl dat wel de moeite waard is.

Kortom, als je graag eens wil lezen hoe het in een ander gezin met PDA toegaat en je wilt er ook nog iets van opsteken lees dan: Helping your child with PDA live a happier life

Help me ploeteren! Het kost je geen cent, alleen wat moeite.


Boekreview: Het explosieve kind

Deel dit bericht:
Myneke

Auteur: Myneke

Myneke (zij/haar) Boekenwurm, sokkenbreidster, PDA-ma en blogger over autisme met een PDA profiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *