© 2021-2024 Myneke ter Maat. Alle rechten voorbehouden.

Alle rechten voorbehouden.

Een copyright verklaring is in Nederland eigenlijk niet nodig omdat je automatisch auteursrecht krijgt als je werk voldoende creatief is. Mijn werk is dat en er rust dus auteursrecht op. Omdat niet iedereen weet hoe je hier mee om moet gaan, leg ik hier duidelijk uit wat copyright voor mijn werk inhoud.

Linken en delen

Je mag altijd een link plaatsen naar de inhoud op deze website. Want je neemt de inhoud dan niet over, maar je verwijst ernaar door middel van een link. Het werk dat op mijn socialmedia-accounts staan mag je via social media delen. Want de verwijzing waar je de post vandaan hebt, komt er dan automatisch bij te staan.

Verwijzen of citeren

Het is niet toegestaan om een hele tekst van mij te delen. Verwijs dan naar mijn website pagina waar de tekst staat. Als je een stuk van mijn tekst of een afbeelding wil gebruiken kun je dat op twee manieren regelen. Je kunt een link gebruiken naar de pagina op mijn site waar de tekst staat, of je kunt me toestemming vragen om de tekst te delen.

Als je een stuk tekst van mij citeert, is het niet voldoende om daar alleen mijn naam bij te zetten. Gebruik hiervoor de richtlijnen voor citaten. Een citaat zet je altijd tussen aanhalingstekens. Daarna zet je er tussen haakjes wie het waar en wanneer heeft geschreven. Met als dat mogelijk is een link. Dat ziet er zo uit:
‘Het woord ‘ploeteren’ geeft voor ons het gevoel van leven in een neurotypische wereld weer. Ploeteren betekent heel hard werken en dat is wat wij doen.’ (M. ter Maat, ploeteren.nl, 20-09-2021)

Copyright rekening

Als je zonder mijn toestemming werk van mij gebruikt kan en mag ik je daar een rekening voor sturen. Dat doe ik liever niet. Ik wil graag dat mijn werk gedeeld wordt, maar ik wil wel graag weten waar het terecht komt. Dus doe mij en jezelf een plezier en vraag gewoon mijn toestemming die kun je vaak gratis krijgen. Zo wordt je niet het kind van mijn copyright rekening.

In onderstaande post legt mijn favoriete advocaat Charlotte het nog eens duidelijk uit.

Auteursrecht smoesjes: het werk was onbeschermd – Lees hier verder: https://www.charlotteslaw.nl/auteursrecht-smoesjes-het-werk-onbeschermd/
© Charlotte’s Law

Help me ploeteren! 
Het kost je geen cent, alleen wat moeite.Boeken