PDA vriendelijke hulpverlening

Dit is een lijst van PDA vriendelijke organisaties. Ze zijn op de hoogte van wat PDA inhoud en/of zijn bereid er over te leren. Heb jij een goede ervaring met PDA vriendelijke hulpverlening laat het me dan weten. Dan kan ik hem in de lijst opnemen.

Scauting
Scauting begeleidt normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme bij wonen, werken en leren. Hun aanpak kenmerkt zich door Oprecht Persoonlijke Aandacht. Door de persoonlijke aanpak en maatwerk is deze begeleiding ook geschikt bij PDA-autisme.
Werkterrein: Drenthe, Friesland en Vechtdal. 

bijzonderbrein.nl
Marsha helpt ouders van autistische kinderen om ze optimaal te begeleiden. Ik mocht via haar platform een webinar over PDA geven. Ze kan samen met je kijken naar wat ze qua begeleiding daarin kan bieden. Ze werkt vanuit Nijmegen

iqbegrijp.nl
iQBegrijp neemt de hoogbegaafde jeugdige serieus als mens en zorgt sámen met de jeugdige en zijn ouders voor de begeleiding die bij hen beide past. Naast hoogbegaafde jeugdigen heeft IQBegrijp ook regelmatig te maken met jongeren die naast hoogbegaafd ook autistisch zijn of autisme hebben.
De eigenaar Sjoerd Dirk heeft persoonlijk en professioneel met PDA te maken. Hij kan dus helpen bij PDA in combinatie met (vermoedelijke) hoogbegaafdheid. De puzzelstukken in het logo zijn een persoonlijke keuze en verwijzen niet naar autisme.

asjeevoe.be
Een vereniging voor neurodivergenten en rustzoekers. We bieden activiteiten, coaching, ontmoetingsavonden, vakanties en praatgroepen. Een van de bestuursleden/coaches heeft zelf een zoon met PDA. Ze zitten in Brugge

conneqt.us
ConnEQt biedt middels haar unieke methodiek maatwerktrajecten om talentvolle jongeren ( 11-23 jaar) weer op de rit te zetten en samen met hen te zoeken naar een duurzame manier om onderwijs te kunnen blijven volgen of om weer te kunnen participeren in onderwijs of werk. Ze werken vanuit Eindhoven.

boba.nl
Met 7 locaties verspreid over Nederland, bieden we hulp bij vrijwel alle vraagstukken rondom autisme. Boba biedt ondersteuning op maat. Ze werken met de standaard autisme aanpak maar zijn bereid om het PDA-profiel daarin mee te nemen als daar behoefte aan is.

Linawijs.nl
Stichting Linawijs is een ontwikkelplek waar een geïntegreerd aanbod van onderwijs en zorg aangeboden wordt aan kinderen met internaliserende problematiek die uitgevallen zijn, of dreigen uit te vallen van onderwijs. Ze zijn nu enkel in Culemborg. Wie weet wat de toekomst brengt…

woondroomschipluiden.nl
Stichting Woondroom Schipluiden. Woonvorm voor jongvolwassenen met een vorm van autisme. Op deze locatie is er ervaring met PDA-autisme.

Zelf hulp zoeken

De nationale hulpgids
Vind een betrouwbare hulp bij jou in de buurt. Dé marktplaats voor thuiszorg, kinderopvang, huishoudelijke hulp, begeleiding en meer.

De Wegwijzer Autisme
Wegwijzer Autisme biedt een overzicht van producten en diensten voor mensen met autisme en hun naasten.