Boekreview: Black Rainbow van Danielle Jata-Hall

Boekreview Black Rainbow

Toen Danielle Jata-Hall van PDA Parenting vroeg of er mensen waren die een review van haar boek Black Rainbow wilde schrijven als het uit kwam, heb ik haar bericht gestuurd dat ik dat graag wilde doen. Ik ontving een digitale copy die ik in een ruk heb uitgelezen.

Het BoekBlack Rainbow boek review

Titel: Black Rainbow
Auteur: Danielle Jata-Hall van PDA Parenting
Uitgever: Independent Publishing Network
Jaar: 2024
Aantal pagina’s: 408
Genre: Fictie

Samenvatting Black Rainbow:

Als je ervaringen wil delen over PDA moet je altijd een keuze maken. Hoeveel deel ik? Wil ik dat deze informatie op openbare kanalen terechtkomt? Ook is het niet altijd mogelijk om toestemming te vragen of te krijgen van de PDA-er waar het over gaat. Danielle heeft hier een briljante oplossing voor gevonden. Ze heeft een fictief verhaal geschreven over een moeder die worstelt om begrip te vinden voor het gedrag van haar dochter.

Sarah heeft het allemaal. Ze is goed opgeleid, leeft met haar man en twee kinderen in een buitenwijk en lijkt haar zaakjes goed voor elkaar te hebben. Ze heeft wel haar handen vol aan haar twee kinderen. Vooral het gedrag van haar dochtertje Lena zorgt voor spanningen met haar partner, familie en op school.

Zoals het meestal gaat beginnen de problemen vooral als Lena op school niet de ondersteuning krijgt die ze nodig heeft. De druk op Sarah wordt opgevoerd om Sarah en haar dochter in het keurslijf van school te dwingen. Dit heeft grote impact op het leven van Sarah en Lena.

Lachen en huilen

Danielle beschrijft in haar boek een reis die veel van ons gaan. De grote moeite die je moet doen om begrip en de juiste hulp te krijgen. Het omgaan met onbegrip vanuit familie, school en zelfs hulpverlening. Je zou daarom denken dat het een zwaarmoedig boek is. Black Rainbow is allesbehalve dat. Het is een boek waarbij je bij vlagen hardop moet lachen en soms een traan wegpinkt. Het is vooral een heel herkenbaar boek.

Wil je weten of het Sarah uiteindelijk lukt om haar leven en dat van Lena weer op de rails te krijgen? Lees Black Rainbow. Ik garandeer je dat het een feest van herkenning is.

Waar te koop?

Helaas is Black Rainbow nog niet te koop via Bol. Je kunt het boek aanschaffen via Amazon. Daarmee steun je de schrijfster.

Link naar het boek Black Rainbow op Amazon

Link naar PDA Parenting

Volg PDA Parenting op Facebook

Help me ploeteren! 
Bestel via de banner. Het kost je geen cent, alleen wat moeite.Bol Algemeen

Eerste hulp bij PDA-autisme

Het licht in je hoofd is aan gegaan. Je hebt je lightbulb moment gehad. Je herkent je kind in het PDA-gedragsprofiel. Eindelijk heb je gevonden wat er aan de hand kan zijn. En nu? Waar ga je beginnen, welke boek moet je het eerste lezen? Welke informatie heb je het eerste nodig? Waar vind je hoe je dit aan moet pakken? Tijd voor eerste hulp bij PDA. Lees verder…

Deel dit bericht:
Myneke

Auteur: Myneke

Myneke (zij/haar) Boekenwurm, sokkenbreidster, PDA-ma en blogger over autisme met een PDA profiel.

2 gedachten aan “Boekreview: Black Rainbow van Danielle Jata-Hall”

    1. Het zou fijn zijn als er meer boeken over PDA in het Nederlands verschijnen. Er is er gelukkig al eentje. Het autonome kind kun je digitaal gratis lezen. De schrijfster van Black Rainbow heeft al aangegeven dat ze positief staat tegenover een vertaling van haar boek. Dus wie weet, in de toekomst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *